onsdag 24. november 2010

Desembermuffins


I dag tok jeg frem juicepressa mi, ikke noe er så godt som ferskpresset appelsinjuice. Samtidig fikk jeg bakeånden over meg, så tenkte jeg skulle prøve å lage muffins med ferskpresset appelsinjuice :)
Denne oppskriften gir 18 muffins.

Dette trenger du:

3 egg
3 1/2 dl sukker
2 dl appelsinjuice
225 g smeltet smør
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Stekes midt i ovnen ved 175 grader celsius i ca 20 minutter

1. Sett ovnen på 175 grader celsius
2. Smelt smøret
3. Pisk egg og sukker til eggedosis
4. Tilsett juicen i smøret og ha væsken og det tørre vekselsvis i eggedosisen
5. Hell røren i muffinsformer. Jeg bruker alltid et muffinsbrett når jeg lager muffins.
Hvis du lager mye muffins vil jeg anbefale å gå til innkjøp av et slikt muffinsbrett. Da slipper du å bekymre deg for om røra vil renne ut av formen, og muffinsene holder formen og forblir runde.
De hever seg flott i ovnen og ingenting renner ut :)
6. Når muffinsene er ferdigstekt så lar du de avkjøle på rist

Til disse muffinsene så lagde jeg en sjokoladekrem som er veldig god.

Dette trenger du:

0,75 dl kremfløte
25 g smør
100 g kokesjokolade

Putt alt i en bolle som tåler micro. La det stå i microen i ca 1 til 1 1/2 minutt. Ta ut og rør godt til du får en glatt røre. La den stå i kjøleskapet til den blir kald og kremen er smørbar og ikke flytende.
Smør kremen over muffinsene

Jeg valgte å dekorere muffinsene med sukkerpasta som jeg har farget. Jeg trykket ut en sirkel som dekket muffinsens og la den over sjokoladekremen. Så brukte jeg utstikkere til å lage snøkrystaller og kristtorn

 Disse flotte utstikkerne av snøkrystaller og kristorn har jeg kjøpt på kakeboksen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar