onsdag 24. november 2010

Varme ostehorn


Horn kan fylles med mye, alt etter smak og behag. Fungerer flott som matpakke også, hvis man vil ha noe annet enn brødskiver. Horn kan lages både fine og grove.
Denne gangen så lagde jeg fine horn som jeg fylte med ost.

Dette trenger du:
1 pk fersk gjær
100 g smør
4 dl melk
1 ts salt
ca 600 - 650 g hvetemel

Fyll: Revet ost

1. Riv osten
2. Smuldre gjæren i en bolle
3. Smelt smøret i en kjele. Slå av platen. Hell melken over det smeltete smøret og rør til væsken har en temperatur på 37 grader.
4. Hell den lunkne væsken over gjæren og rør til gjæren har løst seg opp i væsken
5. Tilsett salt og melet (HUSK: ikke hell alt melet i bollen med en gang), rør/kna til du får en fast og myk deig.
6. La deigen forheve under plast ca 45 min på et lunt sted.
7. Del deigen i to. Ta den ene delen å kjevle ut til en sirkel. Smør et tynt lag med smør over deigen. Del den i 8 - 10 biter slik som på bildet. Bruk et pizzahjul til å skjære. 

Ha litt ost midt på den tykke enden og rull sammen. 
Pass på at den tynne enden ligger underst. Form som et horn. Gjør det samme med den andre delen av deigen også.

8. Legg ostehornene på en bakeplate med bakepapir og la de etterheve ca 20 - 30 min.
9. Pensle hornene med melk og dryss litt revet ost over før du putter de i ovnen.

10. La hornene avkjøle på rist når de er ferdige.

Smaker nydelig sammen med en kopp te

Håper det smaker :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar